Wat is Litecoin?

Wat is Litecoin?

Litecoin, ook bekend als Liteboard, is een op internet gebaseerde virtuele valuta die is ontworpen en ontwikkeld door Flexepal. Het verschilt van andere valuta's in die zin dat het niet handelt, geen centrale planningsautoriteit heeft of zelfs geen centrale waarde-eenheid heeft. De waarde-eenheid is de LTC of Litecore die in realtime via internet kan worden verhandeld.

 <a href=klik ” align=”left”>

Litecoin heeft een uniek open source softwareprogramma en een peer-to-peerstructuur die is vrijgegeven onder de openbare GNU-licentie. Litecoin was in feite een vroege versie van het dark knight-valutaproject, gelanceerd in oktober 2021. In eenvoudige technische termen lijkt Litecoin op bitcoins of lijkt het vrijwel op bitcoins. In tegenstelling tot bitcoins heeft litecoin echter een nieuw proof of work-systeem, de Proof of Work (POW).

Het POW-systeem is ontwikkeld door het cryptocoin-team, bestaande uit verschillende technologie-experts, waaronder van Halen, die momenteel de directeur is van het Litecoin Improvement Team. Dit proof-of-work-algoritme, samen met het Litecoin-logo-ontwerp en bloksjabloon, markeert het belangrijkste onderscheid tussen litecoin en bitcoins. Aangezien bitcoins gebaseerd zijn op het principe van peer-to-peer-technologie, is het POW-algoritme ontwikkeld om ervoor te zorgen dat geen enkele controle het proces van het berekenen van de blokketens mag verstoren, zodat het netwerk beveiligd en vrij van invloeden van buitenaf.

Voor meer informatie klik je hier: https://bitcoinmeester.nl/

Derek Gonzalez