Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Als jij een van die mensen bent die het tempo moet bepalen in een relatie, heb je je misschien afgevraagd wat assertiviteit is en hoe je het in je leven kunt toepassen. Ik denk dat assertiviteit iets geweldigs kan zijn, maar soms hebben mensen (vooral vrouwen) het moeilijk om hun verlangens en behoeften in een relatie te uiten. Dit artikel zal je helpen meer te begrijpen over assertiviteit en hoe je het in je eigen leven kunt gebruiken.

Assertiviteit is een staat van zelfverzekerd en duidelijk zijn in uw houding, zodat u ook duidelijk en duidelijk bent in uw acties. Met andere woorden, assertiviteit is je vermogen om duidelijk en krachtig je wensen, behoeften en meningen met vastberadenheid aan anderen te communiceren. Het is het vermogen om sterk en zelfverzekerd te zijn, zelfs als ze anders zijn of zich verzetten tegen wat iemand anders hoopt te bereiken, en het is de bereidheid om grenzen te stellen met sterke agressieve acties, zelfs als ze iemand anders of zichzelf pijn doen.

Hoe kun je assertiviteit gebruiken om je beter en comfortabeler te voelen en je emoties onder controle te hebben, zodat iedereen om je heen zich een gerespecteerd, gelijk deel van je wereld voelt? Zorg er eerst voor dat je begrijpt dat een agressieve manier van communiceren niet gezond is en dat je de controle hebt over je emoties, niet je partner of iemand anders hier. Als je boos wordt op iemand, vooral op een persoon van wie je houdt, stuur je de boodschap: "Je domineert me en controleert me." Dat geeft een duidelijk signaal af dat het je niet kan schelen wat hij of zij denkt, wat betekent dat je niet luistert naar wat ze te zeggen hebben en dat je alleen geïnteresseerd bent in wat jij denkt. Onthoud dat je verondersteld wordt te luisteren naar en te reageren op wat de andere persoon te zeggen heeft, niet elk gesprek overnemen door af te sluiten of defensief te zijn.

Meer info over dit artikel: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus

Derek Gonzalez