Hoe werkt chip-tuning? – Best Case Scenario en Worst Case Scenario

Veel mensen vragen, is chip tuning slecht voor je auto? Het korte antwoord is: Nee. Er zijn veel voordelen om uw motor te wijzigen (bespreken ze in een later artikel), en veel mensen doen het voor de lol, dus ze beschouwen het niet slecht of vals spelen. De vraag is: als je het goed doet, is het goed voor jou?

Er zijn twee basisredenen waarom iemand misschien chiptuning wil doen. De eerste is om de prestaties te vergroten – dit kan worden gedaan met kleinere motorwijzigingen, zoals een grote gasboost. Een andere gemeenschappelijke reden die mensen chiptuning uitvoeren, is om het brandstofverbruik te verminderen. Sommige auto-enthousiastelingen zullen hun motoren afstemmen om trillingen te elimineren en de kilometers met hoge snelheid te verhogen. Anderen zullen het doen omdat de stroom (althans op de auto die ze rijden) niet zo heet wordt als ze het leuk vinden om het te zijn, dus denken ze door de luchtstroom door de motoren te verminderen, ze zullen de macht verbeteren.

Voordat ik in detail ga over wat je moet weten en wat je moet vermijden bij het doen van chipafstemming, er is een ding dat je je moet bewust zijn van: Sommige fabrikanten, zoals Honda, zijn eigenlijk tegen chip-tuning en kijkt actief neer op degenen die aannemen Dit omvat het hele concept van open havenbrandstofinjectie en klepgeleiders. Klepgeleiders worden gebruikt om de klep gedeeltelijk te openen zonder het volledig af te sluiten, waardoor de stroom van verbrandingsgassen vrijelijk vrijwortel zijn. Open poorten verhogen de hoeveelheid druk die de kleppen moeten werken onder, die de hoeveelheid brandstof verhoogt die ze kunnen duwen, en de hoeveelheid stoom die uit de klep kan komen. Terwijl Honda beweert dat hun motoren het beter doen met open poorten, en zeggen dat de prestatievoordelen de verandering waard zijn, hebben veel andere autotuners hun neus op dit hele idee, zeggend dat het de motoren ruwt en dat het is

Chip Tuning is populair geworden, vooral onder auto-tuners, maar het is nog steeds niet precies bekend of begrepen door gewone mensen.

Wat je misschien wilt weten, is hoe het is gedaan, en als het goed is gedaan, hoeveel er ook van profiteren. Het beste scenario is dat u een toename van de pk en een merkbare toename van de benzineverbruik opmerkt nadat u uw modificaties hebt voltooid. Als u het goed hebt gedaan, moeten de resultaten meteen merkbaar zijn.

Dus de vraag wordt: hoe bereikt een persoon het beste case-scenario?

Er zijn een paar methoden van aftuning, en elk heeft zijn eigen manier om de manier waarop een auto loopt te veranderen. Elektronische besturingseenheid Tuning, bijvoorbeeld, maakt een volledige revisie van hoe de hele motor werkt. Het omvat het wijzigen van de verbrandingsgasformule, waarbij de bedieningselementen worden verbouwd, elektronische besturingseenheden opnieuw opbouwen en zelfs nieuwe uitlaatpijpen installeren. Dit soort wijzigingen zijn vaak duur en ze moeten worden uitgevoerd door professionals die ervaring hebben in het veld. Anders zou u kunnen eindigen met defecte apparatuur.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/

Derek Gonzalez