10 tips om opdringerige verkopers in onroerend goed te vermijden

Makelaar

10 tips om opdringerige verkopers in onroerend goed te vermijden

Veel makelaars stellen hun klanten nooit voor om een bod van een andere koper aan te nemen zonder een taxatie. En een zelfs zeldzame uitzondering kan zijn wanneer een huiseigenaar met zo'n goed verkoopbaar huis in dezelfde straat verkoopt om te kopen om naar een ander huis te verhuizen. Er zijn veel redenen waarom een huiseigenaar zou willen dat een onafhankelijke professional de vraagprijs beoordeelt voor een huis dat ze verkopen. Hier zijn 10 tips die u zullen helpen beslissen of u een onafhankelijke taxateur nodig heeft om een aanvaardbare verkoopprijs voor uw huis te bepalen:

Een: gebruik vergelijkbare eigenschappen. De meeste makelaars raden aan om een erkende makelaar of gecertificeerde taxateur te gebruiken om vergelijkbare eigendommen in uw regio op te zoeken om te zien hoe ze het doen in vergelijking met uw huis op het gebied van onroerendgoedbelasting, hypotheek, vierkante meters, voorzieningen en meer Makelaar Gouda. De meeste online databases die informatie bieden over te koop staande huizen, geven ook informatie over vergelijkbare eigendommen uit nabijgelegen gebieden. Als u een woning vindt die goed vergelijkbaar is met uw huis, bel dan een taxateur om een inspectie in te plannen.

Twee: heeft een onroerendgoedadvocaat die het overziet. Een veelgemaakte fout die huizenverkopers maken bij het plaatsen van een huis te koop in een online database zoals Open House USA of MLS Online, is dat de primaire verantwoordelijkheid voor het sluiten en verkopen aan de makelaar wordt overgelaten. Dit is een vergissing omdat een vastgoedadvocaat degene is die de expertise heeft om u te helpen uw rechten te beschermen en ervoor te zorgen dat de transactie tijdig wordt afgerond.

Klik hier voor meer informatie: Alpha Makelaardij

Derek Gonzalez